top of page

Marc Sala

Tenor

Marc-Sala.jpg

Nascut a Barcelona, realitza els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu amb el mestre Eduard Giménez i es gradua al Conservatori Superior de València amb Ana Luisa Chova. Ha participat en diversos cursos i masterclass amb mestres de fama internacional com Montserrat Caballé, Raúl Giménez, Jaume Aragall, Carlos Chausson, Luciana Serra o Richard Barker. Simultàniament, realitza estudis d’Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Debuta l’abril de 2004 interpretant el paper titular del Singspiel a Bastiano i Bastiana de Mozart a Milà i a Florència. El maig del mateix any guanya el Premi Speciale Giovane Umberto Gentile en el Concurs Internacional de Cant Francesco Paolo Tosti, celebrat a Ortona (Itàlia), premi que li permet fer una gira de concerts per Tòquio, Kyoto, Osaka i al temple Todaiji de Nara (Japó).

 

El 2006 debuta el paper de Tamino de La flauta màgica amb l’Escola d’Òpera dels Amics de l’Òpera de Sabadell. Des de llavors ha protagonitzat nombroses òperes en diversos teatres, entre elles L’Elisir d’amore, Don Pasquale i Lucia di Lammermoor de Donizetti; La Flauta Màgica i Il Re Pastor de Mozart i Il Barbiere di Siviglia de Paisiello.

 

El 2010 debuta a Alemanya al Festival Rossini de Wildbad cantant el paper de Cleomène a Le siège de Corinthe de Rossini. Aquesta producció va ser gravada per la casa discogràfica Naxos.

 

Debuta a França al Théatre Roger Barat de Herblay a París amb dos rols: Tamino (2010) i el Duca di Mantova de Rigoletto (2011). El 2012 debuta com Edgardo de Lucia di Lammermoor, en la producció del director d’escena Nacho García.

 

Consolida la seva carrera internacional cantant en teatres d’Itàlia, Espanya, Alemanya, Japó, Panamà, Costa Rica, i en teatres i auditoris com el Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Teatre Campoamor d’Oviedo, Palau de la Música de València, etc. Destaca el Rèquiem de Mozart sota la batuta del Mestre Leopold Hager amb la Staatskapelle de Weimar a L’Auditori de Barcelona.

 

Participa en la nova producció d’Els Comediants de la Petita Flauta Màgica, dirigida per Josep Pons i representada al Gran Teatre del Liceu.

 

Les seves pròximes aparicions seran en l’opereta Pomme d’Api de Jacques Offenbach al paper de Gustave i en Turandot de Puccini en el paper de Pong sota la batuta del mestre Daniel Gil de Tejada en la producció dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

bottom of page