top of page

Ulrike Haller

Soprano

IMG_5654ss.jpg

La soprano sudtirolesa Ulrike Haller resident a Catalunya és apreciada tan pel públic com per la crítica per les seves interpretacions especialment en el camp del Lied i l’oratori. Nascuda a Meran, viu la música i el cant coral des de ben petita dins d’una família de músics. Estudia piano i orgue a l’escola de música i canta a diverses corals. Posteriorment estudia piano, clavicèmbal i cant a la Universität für Musik und darstellende Kunst Wien on es gradua amb les màximes qualificacions.

El cant coral l’acompanya des de sempre i a Viena forma part com a cantant i solista del Wiener Kammerchor (sota la direcció de Johannes Prinz) i de l’Arnold Schoenberg Chor (sota la direcció d’Erwin Ortner), on té l’oportunitat de cantar amb directors com Sir Simon Rattle, Nikolaus Harnoncourt, Sir Roger Norrington, Adam Fischer, Peter Schreier o Giovanni Antonini.

 

Amplia els estudis de cant a Barcelona amb Mª Dolors Aldea, Àngel Soler, Marta Pujol i Francisco Poyato i rep consells d’Ana Luisa Chova, Eliane Coelho, José van Dam, Erik Halfvarson, Mark Hastings, Wolfgang Holzmair, Wolfram Rieger, Kurt Widmer, entre d’altres. Guanya el Premi Extraordinari del Conservatori Superior del Liceu i el Primer Premi del curs de Lied de Joventuts Musicals d’Espanya.

Ha interpretat unes cinquanta obres d’oratori i obres simfòniques en algunes de les millors sales del país acompanyada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquesta Ciudad de Granada, l’Orquesta Sinfónica de Castilla y León, l’Orquestra Barroca Catalana, Vespres d’Arnadí, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 o la Franz Schubert Filharmonia, entre d’altres.

Ha ofert recitals de Lied acompanyada pels pianistes Jordi Armengol, Josep Buforn, Mark Hastings, David Malet, Josep Surinyac, Èric Varas i per l’organista Michael König a Catalunya, Itàlia i Àustria. Ha enregistrat diversos CDs per a La Mà de Guido, Ficta, Columna Música i per a Catalunya Música, la ràdio-televisió austríaca ORF i TV3.

bottom of page