top of page

Juan Laborería

Baríton

Juan Laboreria.jpg

Nascut a Sant Sebastià el 1994, Juan Laboreria va realitzar estudis superiors de Direcció de Cor a l'ESMuC i l'HMT Felix Mendelssohn Bartholdy de Leipzig. Posteriorment va obtenir el Grau Superior de Cant, començant al Conservatori del Liceu sota la tutela d'Oriol Rosés i finalitzant-lo a Musikene amb Maite Arruabarrena, obtenint les màximes qualificacions. Ha rebut, a més, classes de professors com C. Álvarez, D. Baldwin, M. Devia, D. Fundling, P. Gay, E. Halfvarson, J. A. López, J. Martín-Royo, M. Pikulski, W. Rieger, J. J. Rodríguez, C. Santoro o M. Urbieta, entre d'altres. Va obtenir el 3r Premi de Veus Masculines al 40è Concurs de Cant “Ciudad de Logroño”.

Ha actuat com a solista amb orquestres com la Simfònica d'Euskadi, la Simfònica del Principat d'Astúries, la Simfònica de Màlaga, la Simfònica del Cantàbric o la Simfònica de Turíngia.

 

Durant aquesta temporada, ha realitzat el seu debut a ABAO, cantant el rol de Le Duc de Vérone a Roméo et Juliette de Gounod amb Nadine Sierra i Javier Camarena i ha cantat Trouble in Tahiti de Bernstein al Teatre Victòria Eugènia de Donostia. Anteriorment, ha participat també en produccions operístiques d'Òpera d'Oviedo, Quinzena Musical, Palau de Festivals de Cantàbria o Lyric Opera Studio Weimar, entre d'altres, cantant rols com Conte d'Almaviva i Figaro (Le Nozze di Figaro), Papageno i Sprecher (Die Zauberflöte), Schaunard (La Bohème), Cantor (Maria de Buenos Aires), Guillem (Don Manolito), Masetto (Don Giovanni), Marullo (Rigoletto), Hortensius (La Fille du Règiment), 1er Fossoyeur (Hamlet), el Zio Bonzo (Madama Butterfly), Pallant (Agrippina) i Brundibar (Brundibar). Ha enregistrat l'òpera Elena d'A. Luque per al festival londinenc Tête à Tête.

 

Ha ofert nombrosos recitals de cambra i ha cantat obres d'oratori com la 9a Simfonia de Beethoven, el Rèquiem de Mozart, el Carmina Burana d'Orff, el Messiah de Händel, el Rèquiem de Fauré, la Petite Messe Solennelle de Rossini, la Cantata 140 de Bach, l'Oratori de Noël de Saint-Saëns o la Mass of the Children de Rutter, entre d'altres. Ha gravat La Passió de nostre Senyor Jesucrist de V. de Zubiaurre al costat de la Societat Coral de Bilbao.

bottom of page