top of page

Concert de Sant Esteve

Igualada - Església del Roser - 26.12.2023 -12:30h

Vídeo

La música del vídeo està basada en una melodia tradicional anglesa del segle XVIII. L’acompanya un fragment de l’obra “A Curious Herbal” (1737) de la il·lustradora d’aquell mateix segle i país, Elizabeth Blackwell. La melodia és una de les cançons que podreu sentir al concert: “God rest ye merry gentlemen”. 

 

Solstici vol parlar d'aquest moment, punt d'inflexió, a partir del qual els dies guanyaran llum, convidant-nos a  transitar a través de la música des del moment en què el sol declina al moment més lluminós. 

Les magranes i tota la resta de fruits i flors són els que podem trobar als jardins d'hivern  d'aquesta època de l'any. Antigament, les boles que avui pengem als arbres de Nadal, abans que el plàstic s'imposés,  eren fruites... Les boles en un arbre de Nadal simbolitzen els dons de Déu a la humanitat: saviesa, enteniment, ciència, consell, pietat, fortalesa... Al cartell hi trobareu els símbols d'aquests dons i la correspondència humana a Déu: què li darem al Noi de la Mare? Panses i figues, nous i olives... 

El concert serà dirigit per la nostra nova directora, la Laura de Arenzana.

Accediu aquí a l'entrevista  que li ha fet Ràdio Igualada (21.12.23)

fonscartellcarpeta_edited_edited.jpg

CARTELL

SE23_cartell.jpg

La base del cartell d’enguany és aquest mateix motiu de fons, la il·lustració de Blackwell, a la qual s’han afegit alguns dels elements que conformen aquest “jardí del solstici d’hivern” que apareixen a les cançons: les ofrenes al pessebre -les panses, figues, olives, nous-, l’estel… i la rosa.

PROGRAMA

Programa SE23 V1.jpg

El programa, juga combinant aquests mateixos elements, però creant vàries versions de manera que, entre el públic, diferents persones tinguin diferents acabats al programa. 

bottom of page