top of page

CANTORÍA

CLAUSTRE DE SANT AGUSTÍ
4 DE JULIOL - 21:00H

CANTORÍA

Cantoría és un quartet vocal emergent especialitzat en la interpretació de polifonia vocal del Renaixement Ibèric. La frescor, la joventut i la proximitat s’han convertit en trets distintius de les interpretacions d’aquesta agrupació, que comença a construir una notable carrera nacional i internacional.

Nascut a l’Escola Superior de Música de Catalunya-ESMUC (Barcelona), Cantoría pren forma en el RESSONS Festival Internacional de Música Antiga de Sierra Espuña (Múrcia) durant l’estiu de 2016. Van ser seleccionats en EEEmerging+ (2018), un programa europeu de cooperació per al foment d'ensembles emergents, on van guanyar l'Audience Prize del Festival de Ambronay i van ser triats per a continuar en el projecte durant tres anys més (2018-2021). També han enriquit la seva experiència participant en les residències artístiques d'International Young Artists Presentation d’Anvers (2017) la Cité de la Voix de Vézelay (2018), Ghislierimusica de Pavía (2019), Händel-Festspiele de Göttingen (2019), National Fòrum of Music de Wroclaw (2020) o Nacional Center of Early Music de York (2021) així com en projectes com MusaE (2018 i 2019), el circuit FestClásica (2019), Joventuts Musicals de Catalunya (2020), que els ha portat a actuar a l’Auditori de Barcelona, en el Festival de Torroella de Montgrí o a l’Hospital Sant Pau de Barcelona.

Les seves actuacions en festivals de MA Bruges, AMUZ d’Anvers, A Cappella Festival de Leipzig, Via Aeterna del Mont Saint-Michael o Monteverdi Festival de Cremona suposen una línia de continuïtat respecte a les seves presentacions anteriors en altres destacades institucions com el Museu del Prado de Madrid o Biblioteca Nacional de Catalunya.

En 2022 van publicar el seu primer CD, dedicat a les Ensaladas de Mateu Fletxa, que va collir premis de la crítica tan importants com el «Diapasó Dècouverte», el «Melómano de Oro» i el Preis del Schallplattenkritik.

Actualment, Cantoría compta amb el suport d’Acció Cultural Espanyola, de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i de l’Institut de les Indústries Culturals i les Arts de Múrcia (ICA).


PROGRAMA

Mateu Fletxa “El Vell” (1481-1553)
ENSALADES (Praga, 1581)

GLORIA... PUES NAÇIÓ
Cançoner de Barcelona

EL JUBILATE
Biblioteca del Duque de Medinaceli

EL FUEGO
Las Ensaladas de Flecha (Praga 1581)

EL TORO
Biblioteca del Duque de Medinaceli

LA GUERRA
Las Ensaladas de Flecha (Praga 1581)

LA BOMBA
Las Ensaladas de Flecha (Praga 1581)

LA JUSTA
Las Ensaladas de Flecha (Praga 1581)

bottom of page