top of page
LogoVLC.png

Al voltant del solstici d’estiu, a les regions polars de l’hemisferi nord, es produeix un fenòmen atmosfèric durant el qual el sol no arriba a amagar-se completament i el cel segueix il·luminant tota la nit. A molts llocs això és un motiu de celebració, i fins i tot es poden veure espectaculars focs artificials i espelmes escarlata, una demostració d’alegria i cant a la necessària llum.

 

En moltes altres ciutats fa uns anys es va començar a celebrar també el que es coneix com a Nits Blanques, una iniciativa cultural que vol acostar la creació artística a les persones. Les Nits Blanques volen apropar la cultura, però també tenen objectius comuns com són la ciutadania i la sostenibilitat.

 

L'any 2021, la Coral Mixta d'Igualada va voler contribuir a la reactivació de la vida cultural i social  amb una iniciativa que va anomenar "Vespres de llum al claustre". Per a l'ocasió va fer un cicle de dos concerts, al primer dels quals hi actuaren la Mixta i la pianista Marta Olivé, dirigits per Alfred Cañamero, i un segon concert amb el Cor Bruckner Barcelona, dirigits per Júlia Sesé.  Després d’un any i mig del seu últim concert, la Mixta tornà a actuar en públic per presentar el resultat del treball d’uns mesos en què ens vam haver d’adaptar a les limitacions imposades a tota la vida social i cultural. I així, oferirí en públic la música fruit de l’esforç de cada assaig amb distàncies i mascaretes, amb madrigals renaixentistes de Luca Marenzio i música catalana contemporània per a cor i piano, amb obres de Jordi Domènech, Josep Ollé i Josep Vila. A més, continuant la línia de portar a Igualada cors de primer nivell de Catalunya i de l’estranger que la Mixta havia iniciat, va programar un concert del Cor Bruckner Barcelona, uns dels punters de l'actualitat al nostre país, especialitzat en música a cappella dels segles XX i XXI, la majoria de peces obra de dones i amb la presència de dues obres dels compositors igualadins Carles Prat i Pol Requesens.

 

L'any 2022 va dur-se a terme la segona edició d’aquests "Vespres de llum al claustre", posant el nostre petit punt de llum i música a les nits del començament de l’estiu, al claustre renaixentista de Sant Agustí d’Igualada. Especialment en un any on la ciutat d'Igualada va ser Capital de la Cultura Catalana. En aquella ocasió vam presentar un programa de “renaixement”, en el més ampli sentit de la paraula: madrigals de Claudio Monteverdi i Luca Marenzio, amb un fil conductor de textos dramatitzats. Perquè, com diu el primer dels esmentats autors, “Darà la notte il Sol lume alla Terra...”

 

Seguint el leitmotiv d'aquest darrer concert, "Contra la mort, el Renaixement...", volem donar continuïtat a aquesta iniciativa i consolidar-ho aquest 2023, amb un nou cicle on -juntamente amb la Mixta- comptarem amb la presència del cor de cambra NOCTES, dirigit per Lluís Vilamajó i amb Maria Mauri al piano, uns intèrprets d'excepció i de primer nivell del nostre pais.

bottom of page