top of page

Sobre nosaltres

MXTWEB-003.jpg
fonscartellcarpeta.jpg

Coral
Mixta d'Igualada

La Coral Mixta d'Igualada va néixer l’any 1955. Després del seu fundador, el mestre Joan Just, ha tingut com a directors entre d’altres, Esteve Corbella, Gaspar Vilarrúbias, Clara Vilarrúbias, Poire Vallvé, Mireia Barrera, Francesc Rovira, Montserrat Ríos, Lluís Vilamajó, Alfred Cañamero, Èric Varas i Laura de Arenzana.  Actualment el nostre director és Francesc Minguella.​

La Coral Mixta d’Igualada assaja al Conservatori de Música d’Igualada, d’on es nodreix d’alumnes, d’ex-alumnes i professors del centre, així com de cantaires de la comarca en general. És per això que mantén una estreta relació amb la ciutat d’Igualada.

La seva plantilla consta de 35 cantaires, que a vegades s’amplia per poder fer obres orquestrals quan el gruix sonor ho requereix.

La Mixta manté la tradició d’oferir cada any dos concerts fixos a Igualada: el de Sant Esteve i el de Sant Jordi, als quals en els últims anys ha afegit també les produccions simfòniques de Setmana Santa i els concerts al claustre renaixentista de l'Escola Pia, a principis d'estiu. A més, la Coral sol actuar en altres llocs de Catalunya i ha cantat a França, Alemanya, Itàlia, Portugal, l’Aragó i Andalusia.

El repertori que ha treballat és extens i comprèn des d’obres del Renaixement fins a peces d’autors contemporanis, a més de cançons tradicionals i populars de Catalunya i d’arreu. Algunes de les obres de més envergadura que ha treballat són la “Missa a 5 veus” de Joan Cererols, el “Magnificat” de Bach, el “Rèquiem” de José Mª Azurmendi, “Music for the Funeral of Queen Mary” de Purcell, “A Ceremony of Carols” de Benjamin Britten, la “Missa solemne de Santa Cecília” de Gounod, “Totentanz” d’Hugo Distler, els cors de l’òpera “Dido i Enees” de Henry Purcell, el motet “Jesu, meine Freude”, de Bach, els madrigals del llibre segon de Monteverdi, les misses de "Rèquiem" de Mozart, de Fauré, de Gounod i de Cimarosa, així com la "Passió segons Sant Joan" de Bach, el "Rèquiem Alemany" de Brahms, "Stabat Mater" de Haydn, la "Passió segons Sant Lluc de 1744" de Telemann,  i recentment el "Rèquiem" de Verdi i  "Carmina Burana" d'Orff.

Podem destacar escenaris on hem actuat, com l’Auditori a Barcelona, interpretant obres de Joan Cererols i Narcís Casanoves per orquestra i cor, el Festival d’Europa Cantat a Mainz, amb obres de compositors catalans, el cicle Serenates d’Estiu al claustre de l'Escola Pia d’Igualada, o bé la gira de concerts a Huelva i Sevilla. Hem actuat també al Palau de la Música Catalana i al Festival de Música Religiosa de Vic.

La Mixta ha participat en les produccions de Setmana Santa de l'Orquestra Simfònica del Vallès, fent gira per diversos escenaris del país. I també ha estat impulsora de produccions simfòniques pròpies de la mà de l'Orquestra de Cambra de Granollers i l'Orquestra de Cambra Terrassa 48.

També, la Coral Mixta d’Igualada, pot assenyalar el CD amb la Missa de Rèquiem del compositor andalús José Mª Azurmendi, sent l’estrena absoluta d’aquesta obra​.

bottom of page