top of page

Ens mou la passió

passio3.png

No ens ve de nou: ja fa uns anys que sentim l’emoció, la inclinació viva, vehement de l’ànima de la qual parla la definició del diccionari per fer d’allò que ens agrada -cantar- un projecte seriós, participatiu i de qualitat artí­stica i musical. 

 

Els primers anys van ser en el paper d’un cor més dels participants en projectes simfònics de la mà de les orquestres professionals Orquestra de Cambra Terrassa 48 i Orquestra Simfònica del Vallès, i amb la complicitat de diferents cors de tota Catalunya; després vam fer el pas de liderar un projecte impulsat íntegrament per nosaltres, si bé amb la mateixa intenció i filosofia que ens havien acompanyat fins aleshores. 

 

Vam abordar aquella empresa amb la il·lusió, l’entusiasme i el desig de contribuir en un esdeveniment cultural i artístic enriquidor, on alhora participàvem tant en l'àmbit musical com organitzatiu, dotant el projecte d’un valor musical i cultural, però també social i territorial. 

L’any 2015 vam fer un pas més, liderant nosaltres un projecte propi amb la Gira de Concerts de Setmana Santa: Stabat Mater de Haydn, Rèquiem en Do M op. pòstum de Gounod, Rèquiem en sol m de Cimarosa, Passió segons Sant Lluc de 1744 de Telemann, fins a la forçosa aturada que va suposar la pandèmia, a punt d’estrenar les Misses luteranes de Bach. En aquest camí vam gaudir d’obres que s’interpretaven per primer cop a Catalunya, o que es descobrien i sorprenien el públic, en el nostre afany d’anar més lluny. Igualada, Terrassa, Basí­lica de Montserrat, Basílica de la Mercè de Barcelona, Festival de Música Religiosa de Vic, van ser algun dels escenaris. Finalment, vam poder reprendre aquesta activitat l'any 2022, amb el Rèquiem de Verdi i, en l'últim any, Carmina Burana d'Orff.

 

Les associacions, les institucions, neixen, creixen i existeixen, gràcies a la passió amb la qual la gent treballa per elles, aquella passió que ens inunda l’ànima quan s’aconsegueixen fites, aquella passió que ens impedeix quedar-nos tranquils, i ens fa tenir dia a dia majors inquietuds i nous projectes. Aquella passió que funciona com un combustible invisible i encén les guspires en el cor de les persones. 

 

Continuem tenint aquesta passió. Per això tornem a endinsar-nos en un projecte i una obra el tema de la qual torna a ser la Passió, per desvetllar la seva bellesa, curiositats i enigmes que des del segle XVIII han arribat als nostres dies.

bottom of page